Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η αστυνομία για τις παρελάσεις που θα διεξαχθούν για την εθνική επέτειο, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν γεγονότα, όπως αυτά που σημάδεψαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Ρόδο πριν από λίγες ημέρες, είναι πρωτοφανή.Θυμίζουν αυτά που λαμβάνονται για την γιορτή του πολυτεχνείου, αφού μόνον για την στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής, όπου θα παραστεί ο πρόεδρος της δημοκρατίας και σύσσωμη η κυβέρνηση, θα διατεθούν περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ασφάλεια και τροχαία, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ.

Σε αστυνομικό κλοιό η εξέδρα των επισήμων

Από τις επτά το πρωί του Σαββάτου, θα απαγορευτεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων, η στάση και η στάθμευση στις οδούς, Β. Αμαλίας, Β. Σοφίας (από την Β. Κωνσταντίνου έως την Αμαλίας), Β. Γεωργίου, Πανεπιστημίου, Σταδίου (από Αιόλου έως το Σύνταγμα), Β. Όλγας, Συγγρού ( από Αθ. Διάκου έως Δ. Αρεοπαγίτου), Όθωνος και Φιλελλήνων. Αστυνομικοί θα ελέγχουν άτομα που κατά ομάδες πηγαίνουν στην παρέλαση κρατώντας πανό, ενώ απέναντι από την εξέδρα των επισήμων θα βρίσκονται μόνον όσοι έχουν πρόσκληση ή διαπίστευση. Υπό τον φόβο των επεισοδίων μάλιστα, κάποιοι δήμαρχοι, όπως στην Ρόδο, αποφάσισαν να μην στήσουν εξέδρα επισήμων.

Ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες!

Την Κυριακή στην στρατιωτική παρέλαση θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ σε ταράτσες κτιρίων στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίοι θα επιβλέπουν με διόπτρες την περιοχή. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου προστασίας του πολίτη, ελεύθεροι σκοπευτές συμμετείχαν κάθε χρόνο στα μέτρα ασφαλείας για τις παρελάσεις, για αποφυγή ενδεχόμενης τρομοκρατικής ενέργειας σε βάρος επισήμων...

Εντολή για μηδενική ανοχή

Μηδενική ανοχή σε περίπτωση που εκδηλωθούν επεισόδια στις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, είναι η εντολή που έχει δοθεί προς τις αστυνομικές δυνάμεις που θα συμμετέχουν στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, θα τοποθετηθούν κάγκελα για τον κόσμο που θα πάει να παρακολουθήσει την παρέλαση, ενώ υπό τον φόβο να χρησιμοποιηθεί η νομική ως ορμητήριο κουκουλοφόρων, η σχολή με απόφαση του κοσμήτορα έκλεισε από την προηγούμενη Πέμπτη και θα ανοίξει πάλι την Δευτέρα. Για το κλείσιμο μάλιστα της νομικής σχολής έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία Αθηνών.


Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου