Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ!


Εμφανίστηκαν από... το πουθενά! Μόλις πριν από λίγες ημέρες. Κι όμως, μέσα σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, οι "Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι" κατάφεραν να κερδίσουν την ψηφοφορία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, στην ΕΣΗΕΑ, με το εντυπωσιακό...41,03%!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece πρόκειται για εργαζόμενους και άνεργους δημοσιογράφους, από το λεγόμενο "ρεπορτάζ του πεζοδρομίου", οι οποίοι δεν έχουν καμία κομματική υποστήριξη, είναι όλοι τους άνθρωποι που "τρίβονται" καθημερινά με την κοινωνία, αφουγκράζονται - όπως λένε - τα προβλήματά της αλλά και τις ανησυχίες του κλάδου.
Να σημειωθεί ότι ο συνταξιούχος Χρήστος Κυρίτσης,που πρόσκειται στην παράταξη Σόμπολου, παρότρυνε συναδέλφους να ψηφίσουν λευκό! Το ίδιο έλεγε και ο Τσαλαπάτης, που έβαλε λυτούς και δεμένους. Όπως και η Νανά Νταουτάκη! Όλοι τους, χρόνια συνδικαλιστές και συνταξιούχοι!!! Οι συνταξιούχοι, με απλά λόγια, ήθελαν να ορίσουν το μέλλον των εργαζόμενων! Και κατάφεραν να πετύχουν γύρω από λευκό το εκπληκτικό νούμερο των... 110 δημοσιογράφων!!!!
Μεγάλη κατρακύλα για το ΚΚΕ και τον Παναγιώτη Ράμμο, ο οποίος παρά την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού, τερμάτισε τρίτος και καταϊδρωμένος λαμβάνοντας η πρόταση που κατέθεσε μόλις 348 ψήφους.
Η μεγάλη Συσπείρωση της Αριστεράς και του κέντρου, δηλαδή των Τρίμη, Νταβανέλου και Financial Crimes με την Ανταρσύα, αν και έλαβε υψηλά ποσοστά, έχασε τελικά την ψηφοφορία από τους "Ανεξάρτητους", που σαν σίφουνας ήρθαν και εντυπωσίασαν, χωρίς να δώσουν τον παραμικρό εκλογικό αγώνα! Μόνο με τις θέσεις τους, τις οποίες κοινοποίησαν σε ένα blog και διακίνησαν μέσω ανακοίνωσης στην ΕΣΗΕΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Ψήφισαν: 2.187
Έγκυρα: 2.054
Άκυρα: 23
Λευκά: 110

Έλαβαν:
- Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι: 897
- Τρίμης, Νταβανέλος, Financial Crimes κλπ: 809
- Ράμμος - ΚΚΕ: 348

Η πρόταση που πέρασε κατά πλειοψηφία, όχι την απόλυτη, όμως, όπως απαιτείτο:
"Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους εργοδότες, με προθεσμία 15ημέρου για την υπογραφή διετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προσαρμοσμένης στις ανάγκες των εργαζομένων.
Η διαπραγμάτευση θα αφορά αποκλειστικά στις αμοιβές, με πιθανή μεσοσταθμική μείωση, ταυτόχρονη προστασία των θεσμικών, με έμφαση στη διατήρηση του 13 ου και 14 ου μισθού.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, να προχωρήσει σε στοχευμένες κινητοποιήσεις (ακόμη και διαρκείας) στα ΜΜΕ που δεν καταβάλουν έγκαιρα αξιοπρεπείς αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές".
Λέτε οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι να διεκδικήσουν και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ; Μακάρι, λέμε εμείς, να ξεβρωμίσει η Ένωση από τα κομματόσκυλα, τους αργόσχολους συνδικαλιστές και τους συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου