Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!!!»



Της Αντωνίας Κατράνα 



Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που πιστεύουν ότι ΔΕΝ αποτελούνε ούτε ΚΑΝ μία λεπτομέρεια του σύμπαντος και αυτοί που νομίζουν ότι είναι ΤΟ ΙΔΙΟ το σύμπαν! Αναμφισβήτητα, και οι δύο περιπτώσεις, πέρα από την προσωπική δουλειά που επιβάλλεται να γίνει χρήζουν βοήθειας ειδικού. Με την πρώτη περίπτωση δεν θα ασχοληθώ ΟΥΤΕ ΚΑΝ με χιούμορ, για ηθικούς λόγους.
Με την δεύτερη περίπτωση θα ασχοληθώ, είτε με χιούμορ είτε όχι, χωρίς να με εμποδίζουν οι προαναφερθέντες ηθικοί λόγοι, γιατί απλά η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων έχει την δική της «ηθική», που αντίκειται σε αυτή με την Αριστοτελικοπλατωνική έννοια του όρου.
Θα μου πείτε, ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους??? Δεν θα μιλήσουμε για αυτούς τους… λίγους.. που κινούνε νήματα, γιατί το κείμενο δεν είναι πολιτικό. Θα ασχοληθούμε με εκείνες τις κυρίες και τους κυρίους, που κατά την «Λιακοπουλική» έννοια κυκλοφορούν και ζουν ανάμεσά μας!
Είναι η φίλη σου… ναι… σε σένα μιλάω… εκείνη μωρέ, που είναι όλη μέρα μπροστά στον καθρέφτη και σαν το αντίγραφο της «κακιάς μάγισσας», σε χείριστη έκδοση, επαναλαμβάνει χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ερωτηματικό: «Καθρέφτη- καθρεφτάκι μου, ΝΑΙ, εγώ είμαι η πιο ωραία απ’ όλες!»…

Τι και αν σαν και αυτή κυκλοφορούν άλλες 50.000??? Αφού έτσι πιστεύει εσύ θα της χαλάσεις το όνειρο??
Όχι, βέβαια.. Και μην το κάνεις, γιατί θα πει ότι την ζηλεύεις και με την πρώτη ευκαιρία θα την πέσει στον γκόμενό σου, θα της κάτσει βέβαια (γιατί τέτοιον άντρα επέλεξες, καλά να πάθεις) και τότε θα χάσεις αυτή που νόμιζες φίλη σου. Άρα, λυπάμαι που το λέω, αλλά εσύ θα βγεις η χαμένη, καθώς θα χαλάσει το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΕΙΡΟ… μμμμ…..
Εσύ γιατί γελάς?? Και ο κολλητός σου δεν πάει πίσω! Ναι, ναι… για κείνον τον ψηλό λέω.. Πόσες φορές σου ήρθε να του σπάσεις την μούρη, στο μπαράκι που συχνάζετε, με κίνδυνο ΚΑΙ η φιλία σας να χαλάσει ΚΑΙ ρεζίλι να γίνετε, επειδή κάθε θηλυκό που κοιτάς ΝΟΜΙΖΕΙ ότι έχει γεννηθεί για να τρέχει πίσω του???
Όπως και να έχει, το πιο εύκολο είναι, ανάλογα με την δύναμη που έχει ο καθένας, είτε στο μυαλό, είτε στην ομορφιά, είτε στο πορτοφόλι, είτε σε ένα σύστημα συντήρησης ουτοπιών, είτε σε όλα αυτά μαζί, να πιστέψει έστω και για μία στιγμή ότι ο κόσμος του ανήκει.
Ο ναρκισσισμός, μπορεί να είναι χαρακτηριστικό είτε σπουδαίου είτε μη σπουδαίου ανθρώπου, «χτυπάει» ύπουλα όλα τα επίπεδα του «είναι» και υποχρεώνει σε μία σειρά λόγων και πράξεων , που στερούνται λογικής. Ανατροφοδοτεί την υπέρμετρα υψηλή αυτο- εικόνα μετατρέποντας την αυτοπεποίθηση σε αλαζονεία.
Και η αλαζονεία, σαν ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, ακολουθεί την δικιά της τροχιά στο μυαλό… με πορεία ξέφρενη… ακανόνιστη… αδικαιολόγητα πανηγυρική, που σε βάζει σε μία διαδικασία αέναου κυνηγιού «του καλύτερου»…
Γιατί άλλωστε πιστεύεις ότι το αξίζεις. Και αφού κυνηγάς κυνηγάς κυνηγάς.. και ρίχνεις όταν αισθάνεσαι ότι σε παίρνει.. στο τέλος… μένεις από σφαίρες. Και μετά… από ανθρώπους γύρω σου… Πού πήγαν θα μου πεις…. Τους έφαγες ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ. Σωστός κανιβαλισμός. Και τότε… έρχεται η μοναξιά……… όχι της κορυφής………… ούτε του σχοινοβάτη………. η ΣΚΕΤΗ μοναξιά. Που πονάει πιο πολύ από όλες.
Και αρχίζεις να την νιώθεις, όταν αισθάνεσαι μόνη-ος , ακόμα και όταν είσαι ανάμεσα σε κόσμο… όταν αισθάνεσαι ότι κανείς δεν σε καταλαβαίνει. Και πράγματι. Δεν σε καταλαβαίνει. Λογικό… Όταν παύεις να αντλείς δύναμη( ίσως έπαψαν να σε τροφοδοτούν) από τους μέχρι χθες δικούς σου ανθρώπους.
Και τότε….. ως «διά μαγείας», στις περιπτώσεις που υπάρχει ακόμα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, έρχεται η λύτρωση……… που δεν είναι άλλη από το παρελθόν. Στέκεται ολόκληρη μπροστά σου.. γυμνή..χωρίς φτιαξίδια.. επιβλητική.. ανυπέρβλητη..
Ένα ολόγραμμα. Και συ την κοιτάς σαν άνθρωπος χαζός. Με βλέμμα θολωμένο.. ίσα που ξεχωρίζεις ότι είναι ολόγραμμα… άϋλο, ακριβές αντίγραφο των περασμένων. Και αναρωτιέσαι τι κάνει εκεί μπροστά σου.
Και γιατί εμφανίστηκε… έτσι ξαφνικά….. Γιατί???.... Δεν μπορώ να τα ξέρω όλα… υποθέτω για να σε μεταφέρει πίσω… πολύ πίσω…. σε χρόνια δικά σου…. αγνά.

Με αγάπη

ΑΝΤΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου