Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

"ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ" ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ SPIEGEL




«Μπορεί οι γείτονες να υποφέρουν, όπως η ευρω-κρίση έχει δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν τη γερμανική οικονομία, αφού τα ομόλογά της είναι περιζήτητα, η ανεργία είναι χαμηλή και οι εξαγωγές έχουν εκτοξευθεί» γράφει η ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel!
«Η Γερμανία απολαμβάνει το όνειρο του κάθε δανειολήπτη, καθώς οι τράπεζες πληρώνουν για να την δανείσουν, σε ένα πρωτοφανές σκηνικό στην οικονομική ιστορία, που εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους υπεύθυνους του γερμανικού οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους. Μοιάζει με παραμύθι, αλλά τη Δευτέρα συνέβη» τονιζει το δημοσίευμα, αναφερόμενο στο δανεισμό 3,9 δισ. ευρώ με το «απίστευτο επιτόκιο του -0,01%».

Η ιστοσελίδα του περιοδικού επισημαίνει ότι εν μέσω κρίσης, η Γερμανία φαντάζει ως «παράδεισος ασφάλειας» αφού πολλοί επενδυτές επιλέγουν το Βερολίνο, ώστε να μη ρισκάρουν απώλειες, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως η "Γερμανία κερδίζει από τον πόνο"

«Αποτελεί κανόνα για την κρίση της ευρωζώνης: Ενώ πολλές χώρες της ευρωζώνης υποφέρουν, η Γερμανία κερδίζει» σημειώνει το περιοδικό.

Όσον αφορά τη Μέρκελ, αφήνει να εννοηθεί πως η Μέρκελ ουσιααστικά καθυστερεί στη λήψη αποφάσεων, αφού η συγκεκριμένη κατάσταση οφελεί τόσο την ίδια, όσο και την χώρα της...

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, δίνει πολλές εξηγήσεις και απαντά σε πολλά ερωτήματα, δικαιώνοντας και πολλούς εγχώριους αναλυτές που μιλούν για ωμούς εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας...

 Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου