Διαβάστε αυτήν την εβδομάδα, μερικά tips για να καταφέρετε να ανάψετε το τζάκι! Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές και απολαύστε λίγη ζεστασιά!
1. Ελέγχουμε ότι το καπάκι στο εσωτερικό του τζακιού προς την καμινάδα είναι ανοιχτό. Έχει ένα μοχλό που θα σπρώξετε προς τα πάνω.
2. Προμηθευτείτε ξερά κλαδιά και εφημερίδες που θα γίνουν η βάση για το προσάναμμα σας. Τα βρέχετε με λίγο πράσινο οινόπνευμα, το οποίο απομακρύνετε από τον χώρο πριν ανάψετε τον αναπτήρα ή το σπίρτο.
3. Από πάνω στηρίζετε τα μεγαλύτερα ξύλα , αφήνοντας όμως χώρο στο κάτω μέρος ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει ο αέρας και άρα να ανάψει η φωτιά. Κοινώς δεν το μπουκώνουμε. Προτιμήστε να είναι ανάμεικτα ξύλα ελιάς και πεύκου. Το πεύκο αρπάζει γρήγορα, ενώ η ελιά σιγοκαίει.
Διαβάστε περισσότερα στο Petite Maison
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου