Σε ένα από τα tweet του, ο ένορκος Ράντι Φράνκο έγραψε: «Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις. Να ραγίσουμε καρδιές. Καθένας από μας ορίζει μια γραμμή». Λίγο πριν οι ένορκοι ανακοινώσουν την απόφασή τους, έγραψε: «Τελείωσε».
Ο ίδιος ο ένορκος έχει στο παρελθόν υπερασπιστεί την επιλογή του. «Κανένα από τα κείμενά μου δεν άφηνε τίποτα να εννοηθεί για τη δίκη» είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Arkansas Democrat-Gazette το 2010. «Δεν είχα λάβει την απόφασή μου» πρόσθεσε.
Στην απόφασή του, το Ανώτατο Δικαστήριο του Αρκάνσας αναφέρει: «Εξαιτίας της ίδιας της φύσης του Twitter ως μέσω κοινωνικής δικτύωσης στο Internet, τα tweet του Ενόρκου νούμερο 2 για τη δίκη αποτελούσαν δημόσιες συζητήσεις. Ακόμα και εάν αυτές οι συζητήσεις ήταν μονόπλευρες, δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστό για έναν ένορκο να αναφέρει στοχασμούς, σκέψεις ή άλλες πληροφορίες για μια τόσο δημόσια υπόθεση».
Οι δικαστές ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όταν οι ένορχοι έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπορούν να διαθέτουν και πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Ο βοηθός δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζήτησε, με αφορμή την υπόθεση, από επιτροπή να εξετάσει εάν θα περιορίσει την πρόσβαση των ενόρκων σε κινητά τηλέφωνα στη διάρκεια μιας δίκης.
O 26χρονος Ντίμας-Μαρτίνες καταδικάστηκε σε θάνατο για ληστεία και δολοφονία ενός 17χρονου αγοριού το 2006 στο Αρκάνσας. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι δικαιούται μιας νέας δίκης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου