Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

"ΛΙΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!


Γράφει η Έφη Γαλώνη
Μπορεί στα πόθεν έσχες τους να παρελαύνουν εξοχικά, οικόπεδα, βοσκότοποι, ακίνητα, αυτοκίνητα, αποθήκες, πάρκινγκ και κομπόδεμα στην τράπεζα που προκαλεί ζάλη.
Σε επίπεδο ευχών όμως, τήρησαν το γενικό πρόσταγμα περί λιτότητας και ταπεινότητας, επιλέγοντας να ευχηθούν για τις εορταστικές ημέρες μέσω διαδικτύου και όχι μέσω ταχυδρομείου.
Ο λόγος για κάποιους από τους 300 της Βουλής, 17 στον αριθμό μέχρι την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, οι οποίοι μέσω των μηνυμάτων τους ευχήθηκαν δύναμη, λίγη αισιοδοξία, αλληλεγγύη, ομοψυχία, ανάταση κι ελπίδα. Την ίδια στιγμή πάντως που όλα τούτα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα γκρεμίζουν με τις αποφάσεις τους…

Κοινές εμπνεύσεις
Δύο εξ’ αυτών φαίνεται πως είχαν την ίδια έμπνευση με άλλους δύο συναδέλφους τους κι έτσι ευχήθηκαν για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος με πανομοιότυπες κάρτες.
Πρόκειται για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο και Δημήτρη Κουσελά που διάλεξαν το ίδιο δέντρο σε κόκκινο φόντο και τους Βουλευτές της ΝΔ Νίκο Καντερέ και Αθανάσιο Γιαννόπουλο που επέλεξαν ολόλευκο δέντρο και κρυστάλλινη μπάλα σε μπλε φόντο.

Κερί, ζωγραφιές, μπάλες, έλατα
Κατά τα άλλα παιδική διάθεση από τον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, κερί αναμμένο από τον συνάδελφό του Πάνο Παναγιωτόπουλος κι ευχές περί «ελπίδας και ανάτασης για την πατρίδα και τον καθένα μας ξεχωριστά», θερμές ευχές για «μία καινούργια χρονιά με ανάκτηση της ομοψυχίας, της αξιοπρέπειας και της ελπίδας όλων μας για το μέλλον» , από τον βουλευτή ΝΔ Κ. Μουσουρούλη.

Με φωτογραφία από τον Μύλο των ξωτικών στα Τρίκαλα ευχήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, «από καρδιάς προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία», ο βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος.
Να κάνει την διαφορά επιχείρησε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη, υπογραμμίζοντας ότι τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας θα διατεθούν στα παιδικά χωριά SOS Θράκης.


DR4xmas και Αλληλεγγύη
Oι συμπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν και αναστατώσεις . Αυτό ισχύει στην περίπτωση του Υπουργού Εσωτερικών Δημήτρη Ρέππα καθώς η ηλεκτρονική του κάρτα με την γέννηση του θεανθρώπου έφερε τον τίτλο DR4xmas, που προσομοιάζει στο πάλαι ποτέ εθνικό μας νόμισμα.


Την γνώριμη τακτική των πολιτικών να δίνουν κουράγιο στους πολίτες την ίδια στιγμή που με τα μέτρα που λαμβάνουν κυριολεκτικά τους γονατίζουν ακολούθησε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ασημένια μπάλα, ελατόβεργες και το μήνυμα συμπαράστασης:
«Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της εποχής . Με αγάπη και αλληλεγγύη δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο που μας αξίζει».

Κρύβε λόγια…
Υπερπαραγωγή ήταν η ευχετήρια κάρτα της αντιπρόεδρου της Βουλής Ροδούλας Ζήση. Μεταξύ άλλων μας εύχεται «να νικήσουμε τους φόβους μας στους δρόμους της ειρήνης και της αλληλεγγύης , να διεισδύσουμε στην ιερή αρμονία της καθημερινής μας ευθύνης και προσφοράς, να απλώσουμε το χέρι μας στο θαύμα της αγάπης και να ανακαλύψουμε το λαμπρό εκείνο άστρο που οδήγησε τους Μάγους στην Φάτνη του Χριστού». Άμα το δει να μας το πει κι εμάς γιατί φως δεν βλέπουμε πουθενά.

Ω ταπεινότης…
Η μελαγχολική διάθεση των ημερών , η οικονομία που πάει από το κακό στο χειρότερο, η ΝΔ που πρωτεύει στις δημοσκοπήσεις αλλά δεν λέει να ανεβάσει τον πήχη, ε, θέλει και πολύ για να σε πάρει από κάτω;
Ένα απλό έγγραφο word με τη φράση «ας είναι τούτες οι γιορτινές μέρες
και η καινούργια χρονιά μια αχτίδα ελπίδας μέσα στους δύσκολους και δυσοίωνους καιρούς που περνάμε» επέλεξε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

Αγωνιστική διάθεσηΤο βραβείο της πλέον πρωτότυπης κάρτας λαμβάνει με διαφορά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης αφού απεικονίζει σε αντίθεση με την συνήθη πρακτική των ημερών, ένα τσουβάλι με φόντο ένα ελαιόδεντρο στην απέραντη αγροτική γη.
Όσο για την ευχή; «Αν το 2011 ήταν το έτος των αγανακτισμένων, ας είναι το 2012 το έτος των αποφασισμένων ενεργών πολιτών . Για να δικαιώσουμε τις θυσίες μας και να δημιουργήσουμε τον κόσμο που μας αξίζει».


Μεγάλες αλήθειεςΗ πιο ουσιαστική κάρτα ήταν πάντως της Βάσως Παπανδρέου η οποία είθισται να τα λέει… τσεκουράτα χωρίς να πλατειάζει άσκοπα.
Τι ευχήθηκε; Το αυτονόητο.., «υγεία και λίγη αισιοδοξία».

Παραπάνω μάλλον θα μας βλάψει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου