Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αντρικές στιλιστικές τάσεις για τα Χριστούγεννα


Γράφει η Στάθια Λύτρα

Έχουμε κι όλας μπει αισίως στο μήνα των Χριστουγέννων. Μια γιορτή που αρέσει σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.
Τα Χριστούγεννα συμπεριλαμβάνουν δώρα, πάρτυ, συναντήσεις με φίλους, γνωστούς και φυσικά με την οικογένεια μας.

Όλοι μας λίγο πολύ προβληματιζόμαστε για το τι θα φορέσουμε όταν πρόκειται να πάμε σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή ή ακόμα και στο σπίτι μας αφού μπορεί να μην είμαστε καλεσμένοι κάπου αλλά να έχουμε εμείς προσκεκλημένους.

Αυτό κυρίως είναι αντρικό πρόβλημα παρ' όλο που η γυναίκα είναι αυτή που παραπονιέται για το τι θα φορέσει. Αν ο άντρας θα βάλει ένα κοστούμι δεν θα ξέρει που πρέπει να το φορέσει και πως.

Ο Κύπριος σχεδιαστής όμως Χρήστος Αβραάμ έχει τη λύση για τους άντρες που θέλουν τη περίοδο των γιορτών να είναι κομψοί με τους σωστούς συνδυασμούς και στιλιστικές απόψεις για ένα σωστό look για τη κατάλληλη περίπτωση.

Ο σχεδιαστής προτείνει, εάν έχουμε πρόσκληση είναι white tie ή full evening dress σε επίσημο δείπνο τότε θα πρέπει να φορεθεί φράκο, εάν όμως η πρόσκληση μας είναι black tie τότε θα πρέπει να φορεθεί παπιγιόν που λογικά θα φορεθεί με σμόκιν.

Πρόσθεσε επίσης πως αν κάποιος θέλει να φορέσει ένα απλό κουστούμι τότε η γραβάτα θα πρέπει να είναι κακοδεμένη και το πρώτο κουμπί του πουκαμίσου να είναι σίγουρα κλειστό αφού δεν είναι όμορφο να είναι ανοιχτό και να χαλά όλο το σύνολο και σε περίπτωση που η γραβάτα θα είναι χαλαρή. Το look της χαλαρής γραβάτας και του ξεκούμπωτου πουκαμίσου δεν προσθέτει στυλ.

Επίσης τελειώνοντας είπε πως μπορεί στο σύνολο να προστεθεί ένα γιλέκο είτε σε κοστούμι είτε σε άλλο στυλ ρούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου