Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Δύο «γαλάζιοι» ύποπτοι για μετακίνηση σε νέο κόμμα


Δυο τουλάχιστον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θεωρούνται ύποπτοι από συναδέλφους τους πως εργάζονται συστηματικά στο παρασκήνιο και ετοιμάζουν μεθοδικά την έξοδο τους από την ΝΔ και την σταδιακή μετάβαση τους σε ένα νέο Μνημονιακό κόμμα.
Ο πολιτικός σχηματισμός αυτός, εκτιμάται από έμπειρους κοινοβουλευτικούς ότι θα δημιουργηθεί πριν τις εκλογές, συνεπικουρούμενος από δυνάμεις που προέρχονται τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την κεντροαριστερά αλλά και σε συνδυασμό με κινήσεις βουλευτών και παλαιότερων πολιτικών που σήμερα βρίσκονται εκτός του πολιτικού σκηνικού.

Οι επαφές του Άρη Σπηλιωτόπουλου με την Α. Διαμαντοπούλου και τον Γ. Ραγκούση επισήμως διαψεύδονται, ωστόσο η δημοσιογραφική πιάτσα και τα πολιτικά γραφεία βοούν ότι οι συναντήσεις είναι περισσότερες από μια και πως οι δύο πλευρές κινούνται παράλληλα.

Ταυτόχρονα παρασκηνιακές επαφές με στελέχη εκτός Ν.Δ. διαδίδεται ότι πραγματοποιούνται και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα βρισκόταν απέναντι από την αδελφή του Ντ. Μπακογιάννη στην αρένα της Β΄ Αθηνών. Μάλιστα κ στελέχη με μακρά πολιτική εμπειρία εκτιμούν ότι τα δύο αδέλφια πιθανότατα θα ξανασυναντηθούν, ίσως όχι στο ΔΗ.ΣΥ. της κα Μπακογιάννη αλλά σε ένα νέο σχηματισμό που θα συμμετέχουν και ευρύτερες δυνάμεις.

«Ο στόχος του συστήματος είναι με κάθε τρόπο να αποτρέψει την αυτοδυναμία της Ν.Δ. και του Α. Σαμαρά και να καταστήσει απαραίτητο παίκτη του πολιτικού συστήματος τον παλαιό εκσυγχρονισμό,» εκτιμούν στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι «μια τέτοια προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει στην κοινωνία και αν υπάρχουν κάποιοι μέσα στη Ν.Δ. που την βλέπουν με καλό μάτι, μάλλον σύντομα θα αλλάξουν γνώμη.»

Εκτός από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι «γαλάζιες» υποψίες στρέφονται και στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αν και πολλοι συνάδελφοι του στην Ν.Δ. διαπιστώνουν ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος από τους δύο προαναφερθέντες και σημειώνουν πως η αποχώρηση του από το κόμμα δεν μοιάζει τόσο πιθανή.

Ότι είναι αδύνατον να αποχωρήσουν από την ΝΔ θεωρείται για τον Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος έχει ταυτιστεί με τις θέσεις του κόμματος για εκλογές το γρηγορότερο και για τον Ευάγγελο Αντώναρο οποίος δεσμεύεται απολύτως από τις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργούσε εσωκομματικά προβλήματα τέτοιας έντασης.

Γνώστης του παρασκηνίου διατείνεται πως είναι εδώ και μεγάλο διάστημα ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Πάνος Καμένος, ο οποίος χαρακτηρίζει νεοφιλελεύθερους τους συγκεκριμένους βουλευτές και σε κάθε ευκαιρία τους καταγγέλλει δημόσια.

Σήμερα χτύπησε , μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γ. Παπαδάκη όπου ανέφερε ότι «οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της Ν.Δ. έχουν ήδη συμφωνήσει και προσυπογράψει....πού θα πάνε μαζί με τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ, να δημιουργήσουν τη λεγόμενη μνημονιακή παράταξη.»

Όμως το «πολιτικό παιχνίδι» του νέου κόμματος και την ενδεχόμενη εμπλοκή δύο τουλάχιστον γαλάζιων στελεχών σε αυτό, φαίνεται πως γνωρίζουν και στην ηγετική πυραμίδα της ΝΔ. Τρανή απόδειξη η τοποθέτηση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ , Μάξιμου Χαρακόπουλου, από του βήματος της Βουλής και κατά την διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού.

«Ήδη λαμβάνουν χώρα ασκήσεις επί χάρτου για νέο προϊόν, νέο σχήμα με… μπλε και πράσινους κόκκους,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος και πρόσθεσε πως «η μετάλλαξη αυτή όσο καλό αμπαλάζ και αν έχει, δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν...πολύ περισσότερο, όταν, ως πρωταγωνιστές του δήθεν νέου, εμφανίζονται όσοι ευθύνονται για το σημερινό ναυάγιο καθώς οι καπετάνιοι του Τιτανικού δεν πείθουν κανέναν παριστάνοντας τους ναυαγοσώστες».

Αλλά ο κ. Χαρακόπουλος δεν ήταν ο μόνος που επιχείρησε να εκθέσει βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκτιμάται ότι σχεδιάζουν μεθοδικά την έξοδο τους από το κόμμα και την ένταξη τους σε ένα νέο συστημικό σχήμα. Και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μίλησε στη Βουλή με σκληρή γλώσσα, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ορισμένους καλοθελητές σαν ΄΄καμβάς΄΄ για πολιτικά παιχνίδια κλειστών δωματίων, γιατί κάπου διάβασα ότι μπορεί να προκύψει ένα νέο κόμμα, ας το πούμε ΄΄κόμμα Παπαδήμου΄΄, το οποίο θα διεμβολίσει το ΠA.ΣO.Κ. και τη Ν.Δ.».

Πηγή:BriefingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου