Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΕΚ ΚΙΤΙΟΥ: Νίκη για να κρατηθεί «ζωντανή»



Νίκη και μόνο νίκη, ώστε να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι για το όνειρο. Αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος της ΑΕΚ, που στις 8μ.μ. υποδέχεται στο ΓΣΠ τη Μακάμπι Χάιφα για την 5η αγωνιστική του 10ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Ήδη η πορεία της ΑΕΚ δίκαια έχει χαρακτηριστεί πετυχημένη, αλλά μπορεί να ανοίξει μια νέα σελίδα στην ευρωπαϊκή της ιστορία, παίρνοντας απόψε τους τρεις βαθμούς.

Η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ ενόψει του σημερινού αγώνα βρίσκεται στα ύψη. Άλλωστε τέτοιου είδους αναμετρήσεις από μόνες τους ανεβάζουν την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Οι «κιτρινοπράσινοι» έχουν αποδείξει μέχρι τώρα στην Ευρώπη ότι κοιτούν όλες τις ομάδες στα μάτια. Μοναδική εξαίρεση ήταν με αντίπαλο τη Σάλκε στο ΓΣΠ, όπου για διάφορους λόγους δεν ήταν αυτή που έπρεπε στο γήπεδο και πλήρωσε όλα τα λάθη της πολύ ακριβά (0-5).
Όλοι έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα του αγώνα και ο μοναδικός στόχος είναι στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, που θα τους μπάσει για τα καλά στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Πώς προκρίνεται
Η σοβαρότητα του σημερινού αγώνα απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα είναι αρκετά σημαντική. Η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να παραμείνει ζωντανή στο όνειρο, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου με μόλις δυο βαθμούς. Για να πάρει την προνομιούχο δεύτερη θέση, που οδηγεί στην επόμενη φάση, χρειάζεται να νικήσει τόσο σήμερα, όσο και στην τελευταία αγωνιστική, τη Στεάουα στο Βουκουρέστι. Ταυτόχρονα θα πρέπει η Σάλκε στους δυο τελευταίους αγώνες της με Στεάουα εντός (σήμερα επίσης στις 8μ.μ.), όσο και στον αγώνα με τη Μακάμπι στη Χάιφα, να πετύχει ισάριθμες νίκες για να προκριθεί η ΑΕΚ.

Ακόμα καλύτερη
Είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ στον αγώνα με την Ανόρθωση παρουσίασε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα θα πρέπει να παρουσιάσει ακόμα καλύτερο πρόσωπο, ώστε να φτάσει στη νίκη. Η ισραηλινή ομάδα στο πρώτο παιχνίδι έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, με ταχύτητα στο παιχνίδι της και επικίνδυνη επιθετικά.

Η ΑΕΚ σήμερα θα πρέπει να παρουσιαστεί με πλήρη αγωνιστική πειθαρχία, καθώς το οποιοδήποτε λάθος θα την τιμωρήσει. Επίσης, θα πρέπει να έχει πιστή εφαρμογή του πλάνου και φυσικά μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι της. Έχει σημασία η ΑΕΚ να νικήσει έστω και με… μισό - μηδέν, όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. Πρέπει η ΑΕΚ να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης και να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητές της στο Βουκουρέστι απέναντι στη Στεάουα.

Το πιθανότερο σχήμα
Το ευχάριστο για τον υπηρεσιακό προπονητή Δημήτρη Δημητρίου είναι ότι έχει στη διάθεσή του τον Γκρέγκορς Φαν Ντάικ, ο οποίος στους τελευταίους δυο αγώνες στο πρωτάθλημα δεν αγωνίστηκε λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε. Λογικά επιστρέφει στην ενδεκάδα και το ερώτημα που υπάρχει είναι ποιος θα είναι ο παρτενέρ του στον ανασταλτικό τομέα. Η θέση παίζεται μεταξύ του Σκοπελίτη και του Λίνσεν. Επικρατέστερος για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα είναι ο Σκοπελίτης, καθώς έχει καλύτερα αμυντικά προσόντα από τον Λίνσεν. Είναι ποδοσφαιριστής που διανύει πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο και χαρακτηρίζεται άψογος στα προσωπικά μαρκαρίσματα.

Απ’ εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι εννέα αναμένεται να είναι η ίδιοι όπως στον αγώνα με την Ανόρθωση. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Νέγκρι. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Τζέισον Δημητρίου και στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Ντε Κλερ. Στο κέντρο της άμυνας οι Χόφλαντ και Μουρίγιο. Στα δυο φτερά της μεσαίας γραμμής οι Πρισό και Γκονζάλο Γκαρσία. Στην κορυφή της επίθεσης θα προτιμηθεί ο Πιντάδο και πίσω του -αλλά σε ελεύθερο ρόλο- ο Γκόμες.

Η ώρα του κόσμου
Στη σημερινή προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για τη νίκη, σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι φίλοι της ομάδας. Όπως έχουν πράξει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα, έτσι και σήμερα αναμένεται να βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους σπρώχνοντάς την για τη νίκη.

Άγγλος ο διαιτητής
Τον σημερινό αγώνα θα διαιτητεύσει ο Άγγλος Andre Marriner (κατέχει το σήμα του διεθνούς από το 2009), με βοηθούς τους συμπατριώτες του Darren Cann και Simon Long και τέταρτο διαιτητή τον Michael Oliver. Πρόσθετοι διαιτητές θα είναι οι Anthony Taylor και Kevin Friend. Παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Joao Morais και παρατηρητής διαιτησίας ο Βέλγος Guy Goethals.

Η πορεία της στον 10ο όμιλο
Μακάμπι Χάιφα - ΑΕΚ 1-0
Στεάουα - Σάλκε 0-0
ΑΕΚ - Στεάουα 1-1
Σάλκε - Μακάμπι 3-1
ΑΕΚ - Σάλκε 0-5
Μακάμπι Χάιφα - Στεάουα 5-0
Σάλκε - ΑΕΚ 0-0
Στεάουα - Μακάμπι Χάιφα 4-2
ΑΕΚ - Μακάμπι Χάιφα Σήμερα
Σάλκε - Στεάουα Σήμερα

Η βαθμολογία
1 Σάλκε 2-2-0 8-1 8
2 Μακάμπι X. 2-0-2 9-7 6
3 Στεάουα 1-2-1 5-8 5
4 AEK 0-2-2 1-7 2

Η συνέχεια
Μακάμπι Χάιφα - Σάλκε 14/12
Στεάουα - ΑΕΚ 14/12

πηγή : sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου