Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία κατά του Χρύσανθου Τσουρούλη για λογοκλοπή


Γράφει η Στάθια Λύτρα

Καταγγελία εναντίον του γνωστού δημοσιογράφου Χρύσανθου Τσουρούλη από την ένωση συνταχτών για παραβίαση κανόνων δημοσιογραφικών εντύπων.


Ο δημοσιογράφος όπως έγινε γνωστό ΄΄ έκλεβε '' άρθρα από των Έλληνα δημοσιογράφο Γιάννη Πρεντετέρη και τα δημοσίευε στο δικό του ιστότοπο-ιστοσελίδα sigma liveπαρουσιάζοντας τα σαν δικά του κείμενα.

Ο ίδιος έπαιρνε τα κείμενα και τα μετέτρεπε με βάση τα κυπριακά δεδομένα έτσι τα ανέβαζε στο γνωστό site σαν δικά του.

Ο Χρύσανθος σε επιστολή απολογίας που έστειλε στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας είπε πως αναγνωρίζει ότι παραβίασε τους κανόνες κι όπως πρόσθεσε είπε ότι δεν ήταν αντιγραφή αλλά αναδημοσίευση των κειμένων στα οποία δεν αναγραφόταν το όνομα του δημοσιογράφου που τα έγραψε. Επίσης δήλωσε μεταμέλεια και πως από εδώ και στο εξής θα υπηρετεί με υπευθυνότητα το λειτούργημα της δημοσιογραφίας .

Η Επιτροπή με βάση τα στοιχεία, τη μεταμέλεια του δημοσιογράφου και τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και το άρθρο 7 ο κ. Τσουρούλης διάπραξε το αδίκημα της λογοκλοπής έτσι η επιτροπή του συνέστησε την αποφυγή της επανάληψης του ίδιου γεγονότος στο μέλλον και την ανάρτηση της αυτούσιας επιστολής της Επιτροπής στον προσωπικό του ιστότοπο καθώς και τη δική του επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου