Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Παπαδήμο!


"Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον κ. Παπαδήμο ότι η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι γενική συνέλευση μετόχων τραπέζης, στην οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο, για να έρχεται όποτε του αρέσει και να μην έρχεται όποτε δεν του αρέσει. Η Βουλή των Ελλήνων, όσο παραμένει Βουλή των Ελλήνων, έχει κανόνες και κανονισμούς λειτουργίας τους οποίος οφείλει, θέλει δεν θέλει, να σέβεται".Αυτή ήταν η οργισμένη, όπως φαίνεται άλλωστε, αντίδραση του Α. Τσίπρα στη μη μετάβαση του Λουκά Παπαδήμου στη Βουλή, ώστε να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη Τύπου, μετά την απάντηση της Κομισιόν ότι η διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε περίπτωση μη καταβολής του τέλους ακινήτων παραβιάζει σχετική κοινοτική οδηγία, κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει χωρίς άλλη καθυστέρηση ότι παίρνει πίσω το "παράνομο και αντισυνταγματικό μέτρο".

Παράλληλα χαρακτήρισε την απάντηση του επιτρόπου Έτινγκερ "πρώτη μικρή δικαίωση στον αγώνα που γίνεται για την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων", ενώ πρόσθεσε ότι αυτό το χαράτσι δεν είναι μόνο αντισυνταγματικό με βάση τα ελληνικά δεδομένα, αλλά είναι και εκτός ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου.

"Έστω και ένα νοικοκυριό να μείνει δίχως ρεύμα, θα προσφύγουμε εναντίον τους διεκδικώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα, τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια" είπε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς εξαπέλυσε νέα πυρά κατά Παπαδήμου, για τον οποίον υποστήριξε ότι ήρθε για να υλοποιήσει τα σχέδια των πιστωτών και των εταίρων, ανεξαρτήτως απόφασης για το πώς η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, αλλά κυρίως για να καμφθεί στην Ελλάδα η λαϊκή ετυμηγορία και η δημοκρατία.

"Οι χθεσινές εξελίξεις, με όλο αυτό το θλιβερό σίριαλ της υπογραφής του κ.Σαμαρά αποδεικνύουν ότι δύο δρόμοι υπήρχαν από την αρχή, δύο δρόμοι υπάρχουν και τώρα. Ο δρόμος της υποταγής και της συναίνεσης σε δανειακές συμβάσεις που δένουν χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό και ο δρόμος της δημοκρατίας και της ανατροπής αυτής της πολιτικής".

"Εμείς", συμπλήρωσε, "επιμένουμε στο δεύτερο δρόμο και πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα και η κυβέρνηση Παπαδήμου θα αναγκαστεί κάτω από τις λαϊκές αντιδράσεις να έχει την τύχη που είχε και η κυβέρνηση Παπανδρέου".

Πηγή:news 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου