Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ TON BAΣΙΛΗ, ΠΑΛΙΟ ΓΝΩΡΙΜΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ! (ΦΩΤΟ)



Χωρίς τις απαραίτητες άδειες εργαζόταν ως οπλουργός στην Κεφαλονιά ένας 53χρονος παλιός γνώριμος της Ασφάλειας, ο οποίος είχε μετατρέψει ένα χώρο του σπιτιού του σε παράνομο εργαστήριο αναγόμωσης φυσιγγίων γεμάτο με εκρηκτικά και κυνηγετικά όπλα που του παρέδιδαν για να κάνει μετατροπές και παραποιήσεις!



Ο Βασίλης Δαναλάτος ήταν ο οπλουργός στον οποίο εμπιστεύονταν τα όπλα τους ακόμη και οι… αστυνομικοί της Ασφάλειας, που τελικά τον συνέλαβαν στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν διαπίστωσαν ότι ήταν μπλεγμένος με απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες, εκβιάσεις, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοκατοχή και άλλα αδικήματα, για τα οποία εξέτισε βαριές ποινές. Μάλιστα, είχε κατηγορηθεί και για δυο δολοφονίες, αλλά είχε αθωωθεί.

Πριν από χρόνια αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου συνέχισε να εργάζεται ως οπλουργός παρ’ όλο που του είχε αφαιρεθεί η άδεια μετά τις καταδίκες του. Μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην Ασφάλεια Αργοστολίου, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του, όπου ανακάλυψαν το εργαστήριό του που αποτελούνταν από τρεις μεταλλικές πρέσες, διάφορα εργαλεία και τρεις ζυγαριές, με τα οποία αναγόμωνε τα φυσίγγια.

Για τον σκοπό αυτό, διέθετε 24 δοχεία και συσκευασίες με σκάγια βάρους 23 κιλών και 822 γραμμαρίων, οκτώ πλαστικά δοχεία με πυρίτιδα βάρους τριών κιλών και 195 γραμμαρίων, 948 καψύλλια, 496 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, 286 βλήματα και 199 φυσίγγια! Στον ίδιο χώρο, κατασχέθηκαν 15 κυνηγετικά όπλα που είχαν παραδοθεί για μετατροπές στον 53χρονο και ένα παλιό εμπροσθογεμές πιστόλι.

Ο Βασίλης Δαναλάτος συνελήφθη κατά την διάρκεια της έρευνας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών. Οι άνδρες της Ασφαλείας συνεχίζουν την προανάκριση για να εντοπίσουν και τους πελάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου