Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

O AΠΑΤΕΩΝΑΣ ΜΕ ΤΑ 10 ΠΡΟΣΩΠΑ!



Πράκτορας της ΕΥΠ, στέλεχος της OLAF, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, ιατρός στο Θριάσιο και στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου είναι μερικές μόνο από τις ιδιότητες που σκαρφιζόταν και υιοθετούσε ένας ιδιώτης ονόματι Εμμανουήλ Παπαδομανωλάκης προκειμένου να εξαπατά και να υφαρπάζει μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.
Ο πολυπράγμων μεσήλικας πριν από μερικές ημέρες συνελήφθη από τους άνδρες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της ασφάλειας, καθώς, μετά από πλήθος καταγγελιών, προέκυψε ότι με την βοήθεια δύο συνεργατών του κατάφερε να αποστάσει από τα θύματά του πάνω από 400.000 ευρώ!

Το κύκλωμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, ο Παπαδομανωλάκης φέρεται να συνεργαζόταν με δύο ακόμη άτομα.

Την Ε. Μ. η οποία είναι αρραβωνιαστικιά του και τον Χ. Σ., ο οποίος συστηνόμενος ως ιδιοκτήτης χρηματομεσιτικής εταιρείας και συμπέθερος του προέδρου της Βουλής, κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη (!), έπειθε τα θύματα -με τα οποία ερχόταν σε επαφή ο Παπαδομανωλάκης- για τη δημιουργία υπεράκτιας εταιρείας, με σκοπό τη δανειοδότησή τους, αποσπώντας για τον σκοπό αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος, υποσχόμενος άλλοτε επιστροφή χρημάτων και άλλοτε ότι η επένδυση είχε πραγματοποιηθεί και το ποσό της χρηματοδότησης από το εξωτερικό είχε παραδοθεί στον Παπαδομανωλάκη.

Η έρευνα

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 55χρονου και των συνεργατών ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου 2013, όταν στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων εμφανίστηκε μια ιδιοκτήτρια ασφαλιστικού γραφείου μαζί με τον σύζυγό της και κατήγγειλε ότι ο Εμμανουήλ Παπαδομανωλάκης, με διάφορα προσχήματα, της απέσπασε 287.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν, ο 55χρονος τους συστήθηκε ως χειροπρακτικός από την Αμερική και εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ενοικίαση του σπιτιού, όπου επρόκειτο να διαμείνει με την αρραβωνιαστικιά του, ψυχολόγο, η οποία, όπως είπε, επρόκειτο να έρθει στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο ουδέποτε να προβεί στην ενοικίαση.

Ο Παπαδομανωλάκης μάλιστα, προκειμένου να επιβεβαιώσει την επιφανή οικονομική του κατάσταση στο ζευγάρι, τους επέδειξε βιβλιάριο της Αγροτικής Τράπεζας, με καταθέσεις 650.000 ευρώ, καθώς και τη φορολογική του δήλωση με εισοδήματα ύψους 86.000 ευρώ.

Επιπλέον, τους δήλωσε ότι είναι στέλεχος της OLAF, εξηγώντας ότι πρόκειται για υπηρεσία που αναλαμβάνει υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων με τις οποίες δεν μπορεί να ασχοληθεί η αστυνομία, ενώ τους επέδειξε και τη μυστική του ταυτότητα η οποία έφερε πάνω της το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Και τον φιλοξένησαν και τους... έκλεψε

Εν συνεχεία, με το πρόσχημα ότι σκοπεύει να δημιουργήσει σε συνεργασία με την ιδιοκτήτρια της ασφαλιστικής (η οποία τυγχάνει και θεραπεύτρια μάλαξης) κέντρο ολιστικής θεραπείας εναλλακτικών και ολιστικών θεραπειών, έπεισε το ζευγάρι να τον φιλοξενήσουν περιστασιακά στο σπίτι τους, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι και τον Αύγουστο του 2011 ο Παπαδομανωλάκης προέβη στην ασφάλιση τριών οχημάτων του στο ασφαλιστικό τους γραφείο, με αντίστοιχη οφειλή 2.567 ευρώ. Από τον Μάρτιο του 2011 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012, με το πρόσχημα ότι η αρραβωνιαστικιά του Ε. Μ. αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, τους έπεισε να του δανείσουν μικρά χρηματικά ποσά (περίπου 3.000 ευρώ την κάθε φορά).

Τον Μάιο του 2011, ο Παπαδομανωλάκης γνώρισε έναν οικογενειακό φίλο του ζευγαριού και με το πρόσχημα των γνωριμιών και των διασυνδέσεων που διέθετε, του πρότεινε να μεσολαβήσει για την έκδοση άδειας οπλοφορίας, ενώ ταυτόχρονα του πρόσφερε υπηρεσίες χερομάλαξης. Φυσικά ο οικογενειακός φίλος του ζευγαριού ουδέποτε έλαβε άδεια κυκλοφορίας. Τα προβλήματά του όμως δεν τελείωσαν εκεί.

Δεν πλήρωνε χειρουργικές επεμβάσεις

Δύο μήνες μετά, η πεθερά του φίλου του ζευγαριού παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση. Τότε ο Παπαδομανωλάκης, με τον πρόσχημα ότι θα μεσολαβήσει μέσω ενός γνωστού του που εργάζεται στο λογιστηρίου του νοσοκομείου «Υγεία» ώστε η γυναίκα να χειρουργηθεί από έναν συγκεκριμένο γιατρό, έπεισε τον γαμπρό της να του δώσει 10.000 ευρώ σε μετρητά.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε πρώτη επέμβαση στο νοσοκομείο «Υγεία», ωστόσο διαπιστώθηκε ότι ο Παπαδομανωλάκης δεν είχε καταβάλει τα χρήματα για την επέμβαση. Απαιτήθηκε δεύτερη επέμβαση, η οποία δεν μπορούσε να προχωρήσει χωρίς την εξόφληση της πρώτης και δυστυχώς η γυναίκα απεβίωσε.

Παράλληλα, από τον Μάιο του 2011 μέχρι και τον Μάρτιο του 2012, ο 55χρονος απέσπασε από το ζευγάρι ποσά ύψους 4.000 έως 8.000 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2011, πρότεινε στον σύζυγος της ιδιοκτήτριας της ασφαλιστικής εταιρείας ως ανταμοιβή, την αγορά σκάφους σε εξευτελιστική τιμή με την διαμεσολάβηση του λόγω της ιδιότητάς του ως στελέχους της OLAF, καθώς, όπως του είπε, το σκάφος προερχόταν από κατάσχεση της υπηρεσίας.

Για τα απαιτούμενα μάλιστα παράβολα της μεταβίβασης, ο «μελλοντικός ιδιοκτήτης» κατέβαλε 850 ευρώ. Το σκάφος όμως δεν περιήλθε ποτέ στην κατοχή του.

Έδινε ακάλυπτες επιταγές

Όταν ο κλοιός άρχισε να σφίγγει γύρω του, ο Παπαδομανωλάκης, ως εγγύηση για την κάλυψη των υποχρεώσεων του ασφαλιστικού γραφείου του ζευγαριού, έδωσε αρχικά πέντε συναλλαγματικές, 14.000 ευρώ έκαστη, τις οποίες όμως ουδέποτε κάλυψε.

Επίσης, έδωσε και μια επιταγή της Eurobank ύψους 70.000 ευρώ, η οποία όμως, όπως αποδείχθηκε, ήταν ακάλυπτη και κλεμμένη.

Συνέλαβαν τη συνεργό του

Η δράση του άρχισε να ξεδιπλώνεται τον Φεβρουάριο του 2012, όταν ενώ ο Παπαδομανωλάκης βρισκόταν φιλοξενούμενος στο σπίτι του ζευγαριού, η αρραβωνιαστικιά του τον ενημέρωσε ότι ήταν κρατούμενη καθώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε (το οποίο άνηκε στο 55χρονο) απασχολούσε.

Η ιδιοκτήτρια της ασφαλιστικής εταιρείας πείσθηκε να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα του αυτοκινήτου καταβάλλοντας τα απαιτούμενα χρήματα, καθώς, όπως τους είπε ο Παπαδομανωλάκης, ουδεμία περίπτωση υπήρχε να τους επιστρέψει τα χρήματα που του είχαν δανείσει.

Μάλιστα, τότε ο Παπαδομανωλάκης παραδέχθηκε ότι με την αρραβωνιαστικιά του γνωρίζονται και έχουν σχέση από το 1986 και ακολουθούν την ίδια «τακτική» σε πολλές περιπτώσεις.

Οι εκβιασμοί
Κάπου εκεί ξεκίνησε και ο εφιάλτης για το ζευγάρι, το οποίο χωρίς να το γνωρίζει είχε εμπλακεί σε μια ιστορία εκβιασμών και απειλών.

Συγκεκριμένα, από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι και τον Ιούλιο του 2012, ο Παπαδομανωλάκης περιστασιακά, μετέβαινε στο σπίτι του ζευγαριού κα απαιτούσε χρήματα για να επιβιώσει, ενώ επικαλούμενος την OLAF εκβίαζε τους ίδιους, το ανήλικο παιδί τους και όλα τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Επίσης, εκείνος μαζί με άλλους που ονόμαζε «ομάδα του», παρακολουθούσε την ιδιοκτήτρια της ασφαλιστικής, την απειλούσε ισχυριζόμενος ότι εάν έμπαινε στην φυλακή δεν πρόκειται να έπαιρναν τα χρήματά τους, ενώ την απειλούσε για τη ζωή της και τη ζωή του παιδιού της.

Ο συμπέθερος του… Μεϊμαράκη

Τον Ιούνιο του 2012 έκανε την εμφάνισή του και ο έτερος συνεργάτης του 55χρονου, Χ. Σ. Ο Παπαδομανωλάκης έφερε σε επαφή την ιδιοκτήτρια της ασφαλιστικής εταιρείας με τον Χ. Σ., ο οποίος συστηνόμενος ως ιδιοκτήτης χρηματομεσιτικής εταιρείας, της είπε ότι θα την βοηθούσε να βρει χρηματοδότηση από το εξωτερικό με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Ο Χ. Σ. συστήθηκε και ως συμπέθερος του προέδρου της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη και της πρότεινε τη δημιουργία μιας offshore εταιρείας επ’ ονόματί της, με σκοπό τη δανειοδότησή της. Το κόστος σύστασης και ενεργοποίησης της εταιρείας ανερχόταν σε 5.000 ευρώ. Η εταιρεία όμως δεν συστάθηκε ποτέ.

Πάντως, από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι και την στιγμή που συνελήφθη, ο Παπαδομανωλάκης εξακολουθούσε να επικοινωνεί τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια της ασφαλιστικής και να την απειλεί. Την Άνοιξη δε του 2013, όταν ο 55χρονος την συνάντησε τρεις φορές αιφνιδιαστικά, της επιτέθηκε και την απείλησε, τονίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να τον καταγγείλει σε καμία περίπτωση. Τελικά η καταγγέλλουσα δεν τον άκουσε και αποφάσισε να καταγγείλει την δράση του.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που εμπεριέχονται στην δικογραφία, ο Παπαδομανωλάκης και οι συνεργάτες του, από τη μέχρι σήμερα δράση τους, έχουν καταφέρει να υφαρπάξουν από οχτώ θύματά τους πάνω από 433.000 ευρώ!

zougla
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου