Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ 2ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ


Ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη και της Εισαγγελέως Μαρίας Αυγήτα, αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.

Ελεύθερος με επιβολή εγγύησης 2 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αντέκρουσε ενώπιον του Ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, τα κακουργήματα της απιστίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και «αποχρωμάτισε» τα «κόκκινα δάνεια» ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ που είχαν χορηγηθεί όταν εκείνος βρισκόταν στο τιμόνι της τράπεζας σε Έλληνες επιχειρηματίες, όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Κυριάκος Γριβέας, η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, κ.α.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΤΤ, έχοντας υπό μάλης ένα υπόμνημα 300 σελίδων και αφού απολογήθηκε επί συνολικά 9 ώρες, αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο, διεκδικώντας όπως είπε «το αυτονόητο, να μπορούν οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους» και να μην χρειάζεται, όπως τόνισε σε αποστροφή του λόγου του, η έγκριση των εισαγγελέων για τη χορήγηση των δανείων.

Ο ανακριτής δέχθηκε τον ισχυρισμό του Α. Φιλιππίδη ότι δεν είναι ύποπτος φυγής αλλά ήρθε εκουσίως στη χώρα και όχι όπως διαδιδόταν με απέλαση. Ο εκ των συνηγόρων του, Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε «όταν υπάρχει ευθυκρισία, αυτός ο τόπος μπορεί να είναι ήσυχος ότι απονέμεται η δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις επίμαχες δανειοδοτήσεις, υποστηρίζοντας τα εξής:

-Το δάνειο προς επιχείρηση του ζεύγους Γριβέα, που είναι εκζητούμενοι από τις βρετανικές Αρχές, χορηγήθηκε σε μία εταιρεία με καλή εικόνα και πολυετή παρουσία στον χώρο των συνεδρίων.

-Το δάνειο προς στην εταιρεία Alapis, συμφερόντων του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Proton bank, επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, χορηγήθηκε με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και σε χρόνο που η εταιρία -παρότι είχε λάβει και άλλο δάνειο 600 εκατ. ευρώ- είχε ήδη προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 460 εκατ. ευρώ. Αναφέρει επίσης πως την επίμαχη χρονική περίοδο η αξία της μετοχής ήταν 24- 26 ευρώ.

-Τα δάνεια προς εταιρίες του ομίλου του Δημήτρη Κοντομηνά είχαν εξασφαλίσεις για την τράπεζα. Χαρακτηρίζει επίσης ο κ. Φιλιππίδης επωφελή για το ΤΤ τη σύμβαση της τράπεζας με τον επιχειρηματία για συνεργασία τους μέσω της εταιρείας Best Line στον τομέα των πιστωτικών καρτών.

Τέλος για τα δάνεια σε επιχειρήσεις συμφερόντων Π. Ευθυμίου -για τα οποία εκδόθηκε δεύτερο ένταλμα σύλληψής του- ο κ. Φιλιππίδης φέρεται να αμφισβητεί τη δίωξη που του ασκήθηκε καθώς, όπως λέει, η δανειοδότηση εξυπηρετείται κανονικά από άλλον επιχειρηματία ο οποίος έχει αγοράσει τις επίμαχες εταιρίες.

Σημειώνεται ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι ο ένατος στη λίστα των κατηγορουμένων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος αφήνεται ελεύθερος μετά την απολογία του.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου