Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

EΓΓΥΗΣΗ ΜΑΜΟΥΘ 100 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ


Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με εγγύηση ύψους 100 εκατ. ευρώ, εισηγήθηκε προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης.

Προϋπόθεση είναι, τα χρήματα αυτά να μην προέρχονται από δεσμευμένους λογαριασμούς του επιχειρηματία. Μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί δυο αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για λόγους υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μια εμπλοκή με την κατάθεση της πρότασης, καθώς λόγω τυπογραφικού λάθους ο εισαγγελέας την πήρε πίσω και θα την καταθέσει επισήμως και πάλι το πρωί της Παρασκευής. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι ο επιχειρηματίας θα δεχθεί να αποφυλακιστεί, καθώς σε τρεις μήνες συμπληρώνεται το 18μηνο και θεωρεί ότι το ποσό της εγγύησης είναι πολύ μεγάλο.

Στο νοσοκομείο Κορυδαλλού με βαριές κατηγορίες


Ο κ. Λαυρεντιάδης είναι κρατούμενος, από τον περασμένο Δεκέμβριο, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, που χορήγησε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη την εποχή που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας.

Είναι επίσης κρατούμενος και για υπόθεση, που αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ θα βρεθεί σύντομα για απολογία και ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για δάνειο 100 εκατομμυρίων, που έλαβε η εταιρεία Alapis.

Ο επιχειρηματίας, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.

Η πρόταση για τους άλλους κατηγορούμενους


Επιπλέον, ο εισαγγελέας εισηγείται να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση 200.000 ευρώ ο καθένας, οι επίσης προφυλακισμένοι για την υπόθεση της τράπεζας Αντ. Αθανάσογλου, Δημ. Σαραμαντής, Γιάννης Παπαβασιλείου και Τρύφων Κολλίτζας, για τους οποίους το 18μηνο προσωρινής κράτησης ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας κρίνει ότι για την υπόθεση της Proton, πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι περισσότεροι εκ των 48 κατηγορουμένων για σειρά κακουργηματικών πράξεων που αφορούν νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, υπεξαίρεση, απιστία, πλαστογραφία, εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Επίσης, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να γίνει δεκτό αίτημα του Αντ. Αθανάσογλου, δια του συνηγόρου του, Στέλιου Γκαρίπη, ώστε να αποδεσμευθεί πόσο 300.000 ευρώ από λογαριασμό στην Ελβετία με συνολικό ποσό δύο εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι εκτός κατηγορίας, προκειμένου να καταβληθούν φόροι στην Ελλάδα για κατοικίες και ακίνητα του κατηγορουμένου.

Για την υπόθεση θα λάβει απόφαση τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών με την έκδοση βουλεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου