Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΒΓΑΖΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ!



O Alex Thomson-Payan έφθασε στην Αγκόλα το 2007, «οπλισμένος» με ένα πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων από το Κολέγιο Babson στη Βοστόνη και 200.000 δολάρια, που είχε συγκεντρώσει από Ελβετούς και Αμερικανούς φίλους του.

Σήμερα, ο 29χρονος Κολομβιανός διοικεί την Τhomson Group International, η οποία έχει μηνιαία έσοδα 2 εκατ. δολάρια από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων και την παροχή υπηρεσιών σε εταιρείες εκμετάλλευσης πετρελαίου. Μεταξύ των πελατών του συγκαταλέγονται οι ConocoPhllips, Trafigura και FMC.

Εντυπωσιακός, γοητευτικός, κοινωνικός και κυρίως πετυχημένος, περισσότερο από ό,τι θα μπορούσε να ονειρευτεί. Φορώντας το καπέλο Παναμά, πίνει τα κοκτέιλ του δίπλα στην πισίνα της ενοικιαζόμενες βίλας, όπου διαμένει, μόλις τέσσερα βήματα από την παραλία της Λουάντα. Του αρέσει να διοργανώνει πάρτι και συλλέγει μοτοσυκλέτες. Ολα αυτά σε μία χώρα, όπου ο εμφύλιος πόλεμος έληξε πριν από 12 χρόνια και έχει συμπεριληφθεί στις πιο δύσκολες για τη λειτουργία επιχειρήσεων, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι επιχειρηματίες, όπως ο Thomson-Payan, πληθαίνουν πλέον στην Αγκόλα, η οποία προσελκύει επενδύσεις από κολοσσούς, όπως η Diageo, η General Electric, η Spar Group και η κινεζική TBEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου