Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΗΝ "ΚΑΒΑΝΤΖΑ" ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ



Δεν πήρε είδηση τους αστυνομικούς της Ασφαλείας που τον παρακολουθούσαν διακριτικά έχοντας πληροφορίες για τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων που έκανε στη Λαμία, ο 59χρονος Βούλγαρος λαθρέμπορος. Έτσι, τους οδήγησε άθελά του στο κρησφύγετό του.

Μόλις βγήκε από το έρημο σπίτι που χρησιμοποιούσε ως «καβάντζα», οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του έκαναν έλεγχο.

Στην κατοχή του βρήκαν 753 πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν για να σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας, όπου θα προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Δημόσιο.

Ο 59χρονος αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Και παράνομα στην χώρα βρισκόταν και λαθραίο καπνό διακινούσε ένας 52χρονος Πακιστανός που συνελήφθη στην Ερέτρια από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε.. Κατά τον έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε πάνω του ποσότητα καπνού βάρους 765 γραμμαρίων χωρίς ταινία του φόρου κατανάλωσης και εστάλη στο Τελωνείο Χαλκίδας για τον καταλογισμό των φόρων και δασμών, ενώ ο αλλοδαπός λαθρέμπορος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με κατηγορίες για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου