Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ!



Οι μέρες περνάνε και έχω την αίσθηση πως ο χρόνος κυλάει αργά και βασανιστικά. Λείπει η Ελπίδα και κυρίως από τους νέους ανθρώπους που τώρα ετοιμάζονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.
Η ανεργία τσακίζει τα όνειρά τους και η ζωή τους αποκτά ένα γκρίζο χρώμα που είναι χειρότερο και από το μαύρο της ψυχής τους. Γιατί η οργή τους είναι κατανοητή αλλά δεν δίνει λύση στα αδιέξοδά τους. Για τους μεγαλύτερους η ανάμνηση καλών εποχών οδηγεί σε μια εικονική πραγματικότητα και σε ένα ταξίδεμα στο παρελθόν που φυσικά δεν δίνει καμία προοπτική για το μέλλον. Ακόμα και να ισχυριστεί κάποιος πως μάθαμε από τα λάθη μας η ΤΙΜΩΡΙΑ για την κοινωνία είναι δυσανάλογη με τα αμαρτήματά της. Η απληστία και κυρίως η ηθική κατάπτωση οδήγησαν μια ολόκληρη κοινωνία σε οικονομική κρίση και κατέστρεψαν το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς!!!

 Η αλήθεια είναι πως ακόμα και σήμερα που όλοι γνωρίζουν γιατί φτάσαμε ως εδώ οι περισσότεροι πιστεύουν πως θα έρθουν πάλι οι παλιές μέρες. Σε αυτό φταίει κυρίως το πολιτικό μας σύστημα το οποίο ψευδώς διαδίδει πως η κρίση θα ξεπεραστεί γρήγορα και κυρίως πως οι απώλειες αυτές θα αναπληρωθούν σε μερικά χρόνια. Τα ψέματα της δήθεν ανάκαμψης μαζί με τις σαχλές εκτιμήσεις για αποκατάσαση των μισθών σε επίπεδα πριν το 2009 είναι πλέον τα πιο δημοφιλή ψέματα όσων θέλουν να μας "σώσουν".

 Όμως η αλήθεια είναι πως για τα επόμενα 10 χρόνια η Ελλάδα δεν θα έχει μισθούς αξιοπρεπείς και κυρίως δεν θα έχει τον πλούτο εκείνο που χρειάζεται ένα Κράτος για να παρέχει τα βασικά στους κατοίκους του. Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη , θα απαξιωθούν ολοένα και περισσότερο και θα δοκιμαστεί η ανθρωπιά όλων μας. Το στοίχημα που καλείται να κερδίσει η κοινωνία μας είναι να μην παραμυθιάζεται από παράλογες και ψεύτικες υποσχέσεις και να κρατήσει την εναπομείνουσα ελλειπή είναι η αλήθεια ανθρωπιά της. 

Όλα τα άλλα είναι παραμύθια με ή χωρίς δράκους που όμως δεν λύνουν τα εκατοντάδες προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει μια μεσοαστική οικογένεια στις μέρες μας. Η διάλυση της μεσαίας Τάξης και τα τεράστια συσσωρευμένα κέρδη σε άρχουσα είναι η πρόκληση που θα οδηγήσει στην πλήρη ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου. Η ώρα της καθαρής φωνής και κυρίως των καθαρών ανθρώπων έφτασε γιατί δεν είναι δυνατόν να κάνουν την κάθαρση κάποιοι "λύκοι". Και φυσικά εμείς δεν είμαστε πρόβατα για να πιστέψουμε πως με τους έλληνες επιχειρηματίες να συνεχίζουν το πάρτι της κερδοσκοπίας είναι δυνατόν να βγούμε εμείς οι υπόλοιποι από αυτό το τούνελ. Μάλλον δεν υπάρχει άλλη σελίδα στο βιβλίο του παλαιοκομματισμού και αυτό στις προσεχείς εκλογές θα το καταλάβουν άπαντες.
Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου