Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η ΝΕΑ “ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΣΟΚ” ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Μια νέα διαδικτυακή «δημοσκόπηση» από τα αποτελέσματα της οποίας κρατάμε(όπως σε όλες άλλωστε)αποστάσεις και έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της έρευνας, βλέπει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας από διαδικτυακό ιστότοπο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ, η ιστοσελίδα η οποία λογικά «γέρνει» ιδεολογικά προς την «Πατριωτική Δεξιά» φαίνεται ξεκάθαρα ότι «αβαντάρει» κόμματα όπως οι ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου. Όμως στα γενικά της χαρακτηριστικά και παρά το γεγονός ότι πουθενά δεν αναγράφεται το δείγμα και η πηγή μέτρησης, τα ποσοστά που δείχνει συμπίπτουν σε γενικές γραμμές με όλες τις τελευταίες «κρυφές» έρευνες που φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει για λογαριασμό ξένων πρεσβειών, εργολάβοι-δημοσκόποι. Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά τις εθνικές εκλογές.




Η ΝΔ κρέμεται κοντά στο 12%, το ΠΑΣΟΚ καταβυθίζεται στο 2.5, η «Χρυσή Αυγή» καλπάζει κοντά στο 19%, οι ΑΝΕΛ σκαρφαλώνουν στο 15%(ποσοστό ρεκόρ), το ΛΑΟΣ πιάνει το 2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει στο 24% με αυξητικές τάσεις. Οι υπόλοιποι δεν μπαίνουν στη Βουλή, πλην του ΚΚΕ που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας(4%).

Πηγή έρευνας:

«ΑΛΛΟΘΙ PRESS ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ»(Ιστότοπος που υποστηρίζεται από ομογενείς και της Γερμανίας)

Αντιδράσεις

Ξέχωρα από την συγκεκριμένη δύσπιστη έρευνα, ήδη στο εξωτερικό καταγράφονται αντιδράσεις για την περιρρέουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Μάλιστα η «Χρυσή Αυγή» βλέποντας τα ποσοστά της να αυξάνουν με χαρακτηριστική άνεση, παρά τις διώξεις, κάνει αναφορά από χθες σε δημοσιεύματα μεγάλων φύλλων όπως οι New York Times και η Wall Street Journal. Σημειώνεται χαρακτηριστικά:

Οι «New York Times» κατ’ αρχάς, αναφέρονται στην ίδρυση της «Εθνικής Αυγής», επισημαίνοντας τα εξής: «Με στόχο να παρακάμψουν ενδεχόμενες προσπάθειες της κυβέρνησης για την απαγόρευση του κόμματος, ενόψει των ευρωεκλογών, στελέχη της Χρυσής Αυγής σκοπεύουν στη δημιουργία νέου κόμματος. Η αλλαγή ονομασίας μοιάζει με ελιγμό, ο οποίος αποσκοπεί να παρακάμψει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον έλεγχο της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησαν πέρυσι».

Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι, «μολονότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δυνατότητα απαγόρευσης πολιτικών κομμάτων, προσπάθησε να αμβλύνει την επιρροή της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική οργάνωση». Παρά επίσης την προφυλάκιση των ηγετικών στελεχών του εθνικιστικού και ξενοφοβικού κόμματος, η δημοφιλία του παραμένει υψηλή». Τέλος, παρατίθενται οι αριθμοί από πρόσφατη (φανερή) δημοσκόπηση για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας ότι «παρά τις ενδείξεις για μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας, μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, η εύθραυστη κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την Χρυσή Αυγή, που διευρύνουν την επιρροή τους λόγω της αντίδρασης των Ελλήνων στη λιτότητα».

Η Wall Street Journal, αρχίζει με τα… γνωστά περί «σειράς βίαιων επεισοδίων και ρατσιστικών επιθέσεων» και καταλήγει με την εξής διαπίστωση: «Η δημοφιλία της Χρυσής Αυγής ενισχύθηκε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της υψηλής ανεργίας, όπως φανερώνει και η στήριξη που απολαμβάνει σε φτωχές περιοχές, όπου αναπτύσσονταν και διάφορες ανθρωπιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες, με τον παράλληλο αποκλεισμό των μεταναστών. Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το κόμμα φέρεται να διατηρεί την ισχύ του, παρά τις διώξεις που έχουν ασκηθεί».

Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στη σημερινή “Ελεύθερη Ώρα”

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου